Miód z imbirem i cytryną
Połączenie miodu z imbirem i cytryną wspomaga odporność. Poleca się go przy przeziębieniach, kaszlu, zapaleniu płuc i oskrzeli, zapaleniu zatok oraz astmy. Krupiec z imbirem i cytryną zasmakuje każdemu kto lubi intensywne smaki. W naszym miodzie bardzo wyczuwalna jest nuta imbiru.
Właściwości – Miodek z imbirem i cytryną
Korzeń imbiru
działa odtruwająco, przeciwbólowo, przeciwwirusowo i przeciwbakteryjne. To wszystko zasługa gingeroli, które są silnymi antyoksydantami oraz obniżają poziom cholesterolu LDL (tzw. złego). Działa rozgrzewająco, nasza krew szybciej krąży, a co za tym idzie – mózg pracuje lepiej, jesteśmy bardziej skoncentrowani i odczuwamy ogólne pobudzenie. Kłącze tej rośliny poprawia trawienie oraz pomaga przy wzdęciach. Poza tym picie wody z dodatkiem imbiru(miód z imbirem i cytryna jest idealnym rozwiązaniem zdrowotnym i smakowym) sprawia, że zmniejsza się nasz apetyt. Imbir łagodzi też objawy choroby lokomocyjnej, zapewniając pasażerom samochodów, autobusów czy też pociągów spokojną podróż.
Liofilizowana cytryna:
- dostarcza witaminy C, E, witaminy z grupy B, beta karoten, sód i potas
- stanowi źródło polifenoli-rutyny, kwercytyny, które są silnymi przeciwutleniaczami
- wspiera odporność organizmu oraz leczenie infekcji dzięki zawartości wit. C oraz rutyny, które uszczelniają naczynia krwionośne, zapobiegając wnikaniu drobnoustrojów chorobowych
- wspomaga oczyszczanie organizmu z toksyn wzmagając perystaltykę jelit, odkwasza i pobudza przemianę materii
- działa oczyszczająco na wątrobę, wspomaga trawienie, pomaga zniwelować zgagę
Właściwości miód z imbirem i cytryną
- Miód z imbirem i cytryna połączony z woda to idealna mikstura podnosząca odporność organizmu oraz zwalczająca ból gardła, kaszel i gorączkę.
- Obniża ciśnienie krwi i poziom cholesterolu
- Oczyszczają organizm z toksyn
- Stosowany regularnie wzmacnia odporność organizmu.
Czy liofilizowane jedzenie jest zdrowe?
Owoce i warzywa liofilizowane są w pełni naturalne, pozbawione wszelkich konserwantów, ulepszaczy smaku oraz innych, zbędnych składników, jakie często wykorzystuje się w procesach konserwowania jedzenia. I co najważniejsze, nie tracą one swoich walorów odżywczych ze względu na suszenie ze stanu zmrożonego.
Jak przechowywać miód?
Miód najlepiej przechowywać w suchym, ciemnym i chłodnym miejscu . Może to być piwnica lub szafka. Nie musi być przechowywany w lodówce. Przy wysokich temperaturach pomieszczenia można go trzymać w lodówce. Niskie temperatury nie wpływają na właściwości miodu. Dla miodu jedynie wysokie temperatury są niebezpieczne. Nie podgrzewać powyżej 40 stopni ( powyżej 40 stopni miód traci swoje prozdrowotne wartości).
Naturalną cechą prawdziwego miodu jest to że zacznie on krystalizować. To bardzo rozpoznawalny proces, który daje nam 100-procentową gwarancję co do prawdziwości miodu. Warto jednak zauważyć, że wysoko rozwinięta technologia umożliwia zapobieżenie procesowi krystalizacji. Mowa tutaj o kremowaniu miodu.
Składniki: Miód wielokwiatowy nektarowy 94%, liofilizowana imbir 3%, liofilizowana cytryna 3%.
Gospodarstwo pszczelarskie nr. idnt: 056828325
A.J. Tudela Obręb 13 09-214 Mochowo
Opinie
Wszystkie opinie widoczne na niniejszej stronie podlegają weryfikacji. Dowiedz się więcej o stosowanych przez nas metodach i zasadach sprawdzania oraz publikowania opinii z zakładki Opinie w sklepie.
Na razie nie ma opinii o produkcie.