Ekologiczne Chrupki warzywne liofilizowane
Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych. Świetnie sprawdzi się jako zdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole.
Co to jest liofilizacja? Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego warzywa liofilizowane? Produkty liofilizowane zachowują w 90% swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Skład:
liofilizowane warzywa: marchew* 15%, burak* 15*, seler* 10%, papryka czerwona* 10%, papryka zielona* 10%, pomidor* 10%, koper włoski 10%,
cebula* 5%, cukinia* 5%, ogórek* 5%, jarmuż* 5%.
*produkt rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze w 100g produktu:
Wartość energetyczna: 1493 kJ / 355 kcal
Tłuszcz: 7,3g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4g
Węglowodany: 71,1g w tym cukry: 33g
Błonnik: 9,9g
Białko: 6g
Sól: 0g
Masa netto: 20g
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Opinie
Wszystkie opinie widoczne na niniejszej stronie podlegają weryfikacji. Dowiedz się więcej o stosowanych przez nas metodach i zasadach sprawdzania oraz publikowania opinii z zakładki Opinie w sklepie.
Na razie nie ma opinii o produkcie.